23 toukokuuta 2017

Nimet ja ajatus niiden takana

Siellä ne nyt on ihan virallisesti <3 

Pentujen virallisten nimien päättämisessä meni kauan, Halusin nimien viittaavan rodun alkujuurille, joten nimet ovat vanhoja brittiläisiä/irlantilaisia/kelttiläisiä pojan nimiä. Lisäksi halusin nimien kuvaavan kummankin pennun luonnetta, olemusta ja tietyllä tapaa myös vanhempia/yhdistelmää.

Aiden aka Kirppu
Minun oma pikku aurinko, syntyi ennen auringon nousua ja luonteeltaan pieni ja pippurinen, välillä yhtä tulta ja tappuraa. 
Kelttiläisille Aiden on aurinkojumala, gaelinkielellä se tarkoittaa tulista/kiivasluonteista (fiery) tai tulesta syntynyttä. Kirppu on ensimmäinen oma kasvatti ja on syntynyt tummasta ja tulisesta Novasta (Apassionata, italiaksi Appassionata on tulinen/kiihkeä naisesta). 
Kirpulla riittää luonnetta ja se kuumuu nollasta sataan tarvittaessa hetkessä ja se laittaa halutessaan Veikankin järjestykseen. Toinen puoli Kirpusta on sylittelystä nauttiva pusukone, joka kiipeää syliin nukkumaan väsyessään. 
Kirppu on onnellisimmillaan kodissa, jossa se saa huomiota ja syliaikaa, mutta jossa sen helposti syttyvä luonne osataan ottaa huomioon ja se pääsee käyttämään sitä harrastuksissa.

Adelmo aka Veikka
Heti syntymän jälkeen määrätietoisesti parhaalle tissille suunnannut ja siellä pysynyt pentu, ensimmäisenä lähti laatikosta tutkimaan uusia maisemia. Ensimmäisinä päivinä Veikka meinasi jäädä vähemmälle huomiolle, Kirppu tarvitsi enemmän huomiota ja huolehtimista, Veikka piti alusta asti huolen itsestään Se on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen ja vallannut pysyvän paikan sydämestä. 
Adelmo tarkoittaa vahvaa ja periksiantamatonta, ja ne sopivat Veikaan täydellisesti. Fyysisesti Veikka on veljeään isompi ja vahvempi, sillä riittää taistelutahtoa ja se tuntuu tulevan kaikessa vähän Kirppua edellä. Espanjaksi Adelmo tarkoittaa jaloa suojelijaa (noble protector). Muita merkityksiä sanalle noble on ylväs, ylhäinen, aatelinen ja jalosukuinen. Rakenteeltaan Veikka on omaasilmää miellyttävämpi ja itselleni jalosukuinen vanhempien ja yhdistelmän ansiosta. 
Veikka kaipaa kotia, jossa sillä on leikkikavereina yksi tai useampi koira ja se pääsee harrastamaan oman ihmisensä kanssa.