22 kesäkuuta 2017

Paluu kisakentille

Patu ja Kaamos on onnellisesti omissa uusissa kodeissaan, niin oli meidänkin aika palata mammalomalta kisakentille. Synnytyksen jälkeinen karenssi loppui viime viikon maanantaina ja tälle viikolle oltiin ilmoittauduttu Pohjois-Suomen Sheltien järjestämään rally-toko kilpailuun. AgiSM reissu vei sen verran aikaa ja energiaa, että rallyn treenaamiseen jäi vain hetki maanantai-illalle. Ensimmäiset ja viimeiset rally-treenit tälle vuodelle ennen kisoja piti sisällään hallissa kaksi kertaa läpimennyn kisaradan ;D.
Tiistaina saavuttiin kisapaikalle hyvissä ajoin, että Nova ehti päästellä pahimmat höyryt ja molemmat ehdittiin löytää rally-fiilis. Tuomarina oli Heli Kelhälä. Rata oli tuomarin sanoinkin kohtuu haastava, ainoat pysäyttävät kyltit olivat radan alussa ja lopussa ja vaarana olikin kierrosten nouseminen nousemistaan, kun missään vaiheessa ei ollut niitä mahdollisuutta laskea.
Oltiin mes-luokan loppupäässä ja lämmitellessä löydettiin Novan kanssa flow-fiilis ja yhteinen sävel, joka kantoi koko radan <3. Vain muutama pieni virhe radan loppupuolelle saakka, jossa Nova ei lukenut valkovuokon ohjausta oikein ja se jouduttiin uusimaan. Uusiminenkaan ei mennyt ihan putkeen, joten saatiin siltä kyltiltä yhteensä 2 -3 virhettä. Aiemmin radalta tuli 3 -1 virhettä, joten tuloksena oli 91/100 pistettä. Vaikka 95 jäi tällä kertaa kyltin päähän. Yksi hienoimmista asioista radalla oli se, että Nova oli koko radan hiljaa <3.
Tuomari toivoi rataan tutustumisessa eleetöntä ja hienovaraista ohjausta ja meillä ohjaus oli kuulemma ihailtavaa :). Novan kanssa ei turhia voi tehdäkkään, ja oli todella mukavaa saada siitä kehuja :). Ai niin, meillä pisteet riitti tällä kertaa 1. sijaan, toiseksi tulleella taisi olla 85 pistettä ja useampi nollakin tuloksissa oli. Seuraavaksi tähdätään agilitn puolella Klagiin Kokkolaan ja rallyn puolella suunnitelmissa piirin- ja Suomenmestaruuskilpailut, jos vaan tulokset sinne asti riittää :).