26 lokakuuta 2017

Harmaita hiuksia hampaasta

Shelteillä peitsihampaat (lance canine), eli eteenpäin suuntautuneet kulmahampaat ovat nykyään turhankin yleinen vaiva. Tässä pentueessa riski oli lopulta luultua isompi, sillä Leevin ensimmäiseen pentueeseen 2 pennulle neljästä puhkesi toinen kulmahammas peitsenä ja taustalta löytyi myös muutama peitsi, joita ei ollut aiemmin tiedossa. Peitsihampaista koiraa ei suositella käytettäväksi jalostukseen, joten Novankin poikien hampaita jännättiin. Kaamoksella puhkesi ensiksi toinen kulmuri nätisti paikoilleen ja pian Patunkin kulmurit näkyivät kasvavan kohdilleen. Harmaita hiuksia aiheutti Kaamoksen oikean puoleinen kulmuri. Yleensä peitsihampaat puhkeavat paljon normaaleita myöhemmin, esim. Leevin ensimmäisen pentueen yhdellä pennulla vasta 8kk ikäisenä.

Kaamoksella toinenkin kulmuri tuli näkyviin kohtuu nopeasti ensimmäisen puhkeamisen jälkeen, mutta paikka huolestutti. Loppujen lopuksi, kun maitohammas irtosi, pääsi pysyvä hammas siirtymään paikoilleen ja irtoamisen jälkeisen viikon aikana tapahtunut muutos oli huima! Nykyään hammas on siellä missä pitääkin.
Kiitos tuhannesti Marille ja Matiakselle Kaamoksen hammaskuvista <3. Vertailun vuoksi välillä kuvia myös alusta asti kohdillaan olleesta hampaasta.

Molempien poikien kaikki maitokulmurit irtosivat itsekseen,


5.9.

11.9.


17.9.


18.9.


19.9.

20.9.

21.9.

25.9.


29.9.

2.10.

7.10.

8.10.